BloggProffs

Arkiv för ‘makedonska’ Kategori

Пролетен ден со многу дожд

torsdag, april 21st, 2016

Денес врнеше многу дожд овде секогаш. Небото беше целосно покриено со црни облаци, позади кои сонцето слабо сјаеше. Над земјата дуваше слабо еден свеж пролетен ветер во една бела магла, коjа постепено дојде преку планините, под кои наоколу се наоѓа внатрешното јапонско море, чие име е Сето-Најкај. Дождливото време можеби мора да еднаш заврши наскоро. Овде беше зимскиот студ приближно три месеци, но сега ми олесни многу што конечно дојде пролетната сезона. Меѓутоа набргу ќе дојде дождливата сезона, во коjа врне уште повеќе дожд отколку сега. После тоа доаѓа жешкото лето. Сега дури мене ми е доста топло, иако ноќе уште малку ладно како во текот на зимата. Завчера можев да слушам многу гласови на птици во близина на мојот дом, но денес не се слушаше речиси ништо поради поројниот дожд. Тие ќе се вратат утре наутро.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu